Антикорупционната комисия се отказа да търси имущество от Елена Йончева

  • 20 юни 2023 10:50

  • 1454
  • 0
Антикорупционната комисия се отказа да търси имущество от Елена Йончева
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Антикорупционната комисия се отказа да търси имущество от евродепутатката Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в. С определение на Софийския градски съд от 12 юни делото е прекратено. Това е станало по искане на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Комисията се позовава на тълкувателно решение на Общото събрание на Гражданската колегия на ВКС от 18 май 2023 г., съобщи в. "Сега".

Според него не подлежат на отнемане парични средства или имущество, които не "са налични в патримониума на лицето в края на проверявания период и не е установено преобразуването им в друго имущество". 

КПКОНПИ е взела решението си да оттегли иска на 7 юни. Комисията трябва да заплати на Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в сумата от 1949 лв., която представлява адвокатско възнаграждение. Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Антикорупционната комисия внесе иск за конфискация на имущество за 158 000 лева срещу евродепутатката през април 2021 г. Причината беше, че беше образувано дело за пране на пари в несъществуващата вече специализирана прокуратура.

Елена Йончева: Гешев разкри много обезпокоителна информация

През ноември 2019 година прокуратура поиска Европейския парламент да свали имунитета на Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в. През 2022 г. евродепутатите отказаха.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1454 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини