Министър Славов: Отваря се шанс да осигурим една реформирана прокуратура, вдъхваща доверие

  • 15 юни 2023 22:26

  • 770
  • 0
Министър Славов: Отваря се шанс да осигурим една реформирана прокуратура, вдъхваща доверие
© bulphoto (архив)

Отваря се шанс да осигурим една реформирана и отчетна прокуратура, която вдъхва доверие чрез своята безпристрастност и ефективност. Това написа в профила си във Фейсбук правосъдният министър Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в по повод указа, с който президентът освободи Иван Гешев като главен прокурор. 

„Президентът завърши по логичен и конституционно издържан начин процедурата по освобождаването на Иван Гешев от позицията главен прокурор, като се съобрази с предложението на пленума на Висшия съдебен съвет. Сега цялата политическа класа и в частност ние като управляващи сме изправени пред историческата отговорност да променим по такъв начин съдебната система, че прокуратурата в България да работи в интерес на обществото, като обективно и систематично повдига в съда годни обвинения и стартира реална битка с престъпността на всички нива“, пише Славов. 

Президентът подписа указа за освобождаването на Иван Гешев

"Повече отвсякога за последните 30 години се отваря шанс да осигурим една реформирана и отчетна прокуратура, която вдъхва доверие чрез своята безпристрастност и ефективност". 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
770 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини