15 години затвор за бруталното убийство в Горно Церовене

  • 07 юни 2023 15:30

  • 464
  • 0
15 години затвор за бруталното убийство в Горно Церовене
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Подсъдимият А.П. (на 23 години) е признат за виновен за умишлено убийство, извършено от него с особена жестокост. Престъплението е квалифицирано  по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 5, вр. чл. 115 от НК.

Той е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана и е осъден на 15 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване. Уважен е гражданският иск в размер на 150 000 лева, съобщават от държавното обвинение.

На 01.02.2022 г. подсъдимият А.П. заедно с И.И. консумирал алкохол пред магазин в центъра на с. Горно Церовене, област Монтана. Впоследствие двамата тръгнали по ул. „Главна“. Пред една от къщите имало складирани на купчина дървени трупи.

Предадоха на съд мъжа от с. Горно Церовене, пребил до смърт съселянин с дървена трупа

Под въздействие на алкохола и агресивния характер, А.П. взел едно дърво и нанесъл с него силен удар на И.И. в областта на главата. Пострадалият паднал, а подсъдимият продължил да му нанася множество удари с дънери в областта по главата и скачал върху тялото му.

След тези действия А.П. потърсил помощ от живееща наоколо жена, като я помолил да вдигнат И.И. Свидетелката обърнала внимание на следи от кръв върху пострадалия и около него. Казала на подсъдимия за предположението си, че мъжът е мъртъв. Видимо уплашен от случилото се, А.П. заявил, че го намерил паднал пред къщата ѝ.

Подаден бил сигнал на телефон 112, след което на място пристигнали полицейските служители.

В хода на разследването са били събрани доказателства за виновността на А.П. към жестокото убийство.

Осъдителната присъда подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини