Адв. Ивайло Дерменджиев: Паралелната държава ме изумява и притеснява

  • 05 юни 2023 18:00

  • 604
  • 2
Адв. Ивайло Дерменджиев: Паралелната държава ме изумява и притеснява
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Паралелната държава ме изумява и притеснява. За да има сигурност, да идват инвеститори и да вървим напред, трябва да има сигурност. Това заяви в интервю за предаването „Лице в лице“ председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев.

„Това, което виждам, е лош привкус. Случващото най-малко бих го нарекъл европейски начин на поведение. За мен този проблемен диалог е, защото наистина властта на главния прокурор е прекалено голяма. Във ВКС, ВАС и Висшия адвокатски съвет няма такива конфликти. Трябва да се променят законите и може би Конституцията, така че това да бъде разрешено“, смята той.

Гешев внесе в КС искане за обявяване на противоконституционност на механизма за разследване на главния прокурор

Адв. Дерменджиев посочи и най-големия, според него, проблем за липсва на правосъдна реформа. „По някакъв начин и парламентът, и изпълнителната власт са оставили точно тези, които трябва да решават тази реформа, встрани от нея, а именно гражданите. За да знаеш дали гражданинът е доволен, трябва да имаш посредник. Естественият посредник на това е адвокат. Неучастието активно на адвокат в тази правосъдна реформа е проблем. Ще настоявам ВСС да има представител, който Висшия адвокатски съвет посочва. Парламентарните групи биха могли да го направят по наше искане. Ако се стигне до конституционна реформа, тогава ще настоявам по право членовете, които трябва да участват във ВСС, трябва да бъде и председателят на Висшия адвокатски съвет“, коментира той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
604 2

Коментари 2

Добави коментар

2023.06.05 | 20:24

2
Точно пък адвокатите трябва да нямат достъп озобщо до реформата. Продажни бок.луци.
Иван

2023.06.05 | 19:57

1
Изберете най добрата реформа от страните на ЕС и я приемете Стига няколко години сте дъвка ли едно и също

Добави коментар

Водещи новини