Охранител опита да убие тъста си

  • 30 юли 2012 09:06

  • 875
  • 0
Охранител опита да убие тъста си
© Булфото

Охранителят, който през януари тази година стреля 5 пъти с газов пистолет в лицето на бащата на бившата си приятелка, застава днес пред съда за опит за убийство. Срещу 40-годишния Емил Стоянов са повдигнати още две обвинения - за незаконно притежаване на оръжие и за влизане нощем в чуждо жилище въоръжен.

След нападението пострадалият Стоян Цанков ослепя с едното си око, а зрението на другото е трайно отслабнало.

Екшънът се разигра в Брестовица, където живее Любина Цанкова. Тя е детска учителка и майка на дъщеричката на охранителя. С Емил съжителствали в продължение на 4 г. През пролетта на 2011-а обаче отношенията им се влошили. Охранителят обиждал и заплашвал приятелката си, на няколко пъти й посягал.

Последвала раздяла. На 30 септември миналата година Емил отишъл в Брестовица и понеже не му дали детето, започнал да буйства. Ритал вратата, блъснал сестрата на Любина на земята, влязъл в саморазправа със Стоян Цанков. Това наложило семейството да повика полиция.

На 16 януари охранителят пристигнал в Брестовица, въоръжен с газов пистолет и нож. Промъкнал се през незаключената задна врата на къщата и влязъл в дневната, където Стоян Цанков лежал на дивана. В стаята били и съпругата му, Любина и детето. Според материалите по делото всички били с гръб. Емил се появил изненадващо, приближил се до Стоян и го гръмнал 5 пъти в лицетоя след което избягал.

Последвайте канала на

875 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини