Прокуратурата разследва загадъчно изнудване над Радостин Василев

  • 29 май 2023 09:16

  • 3140
  • 3
Прокуратурата разследва загадъчно изнудване над Радостин Василев
© Булфото (архив)

Загадъчна принуда срещу бившият вече депутат от ПП-ДБ Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент проверява Софийската районна прокуратура. Според съобщението на държавното обвинение от днес то се е самосезирало във връзка с информация в медиите, в която се съдържат данни за извършено престъплението принуда спрямо депутат от 49-ото Народно събрание.

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с информация, разпространена в медиите, в която се съдържат данни за извършено престъпление по чл. 143, ал. 1 от НК спрямо депутат от 49-ото Народно събрание. 

Прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за това, че на 25.05.2023 г. в гр. София, Р.В. е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване.   

На 26.05.2023 г. Р.В. е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство.

Разследването по случая продължава. 

В случай, че бъдат събрани доказателства за извършено престъпление срещу републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното производство ще бъде изпратено по компетентност в Софийска градска прокуратура, пишат от обвинението. 

Журналист: Радостин Василев е изнудвач - опита с ИТН, опита и с Татяна Дончева

До момента Василев не е заявявал публично опити за принуда, като дори не е правил и намек за това. Напротив - досега ексспортният министър се обяви като морален и смел стожер на политиката. 

Припомняме, че главният прокурор поиска депутатския имунитет на Василев заради заплахи към колежката му Христинка Иванова. Първоначално той обяви, че няма да си даде имунитета и бе категорично подкрепен от колегите си от ПП. В рамките на десет дни обаче Василев коренно промени мнението си и даде сам имунитета си, което предизвика учудване в останалите депутати от ПП.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3140 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гогол

2023.05.30 | 14:30

3
Доносниците освен че ги мразят, ги наказват. Едно е да доносничиш от страх за живота си, друго е да си доносник, за да търсиш изгода и да угодничиш на някой, който би трябвало да те припознае, като момче за всичко и да те направи успешен слуга. В култовия сериал "На всеки километър" имаше един подобен персонж Каишков - слуга и момче за всичко на Богдан Велински, на който съдбата му беше много, много лоша. Така се случва със всички блюдолизци.

2023.05.29 | 10:07

2
kolkoto do zapisite ne mogat da go pipnat toi e zapisal tova koeto sa govorili kradcite ot podmianata a tova neshto ne moje da bade usporeno.
Симо

2023.05.29 | 09:59

1
Доносниците ги мразят и 2те страни!

Добави коментар

Водещи новини