Братя на съд за зверски побой на полицаи

  • 28 юли 2012 16:29

  • 1762
  • 5
Братя на съд за зверски побой на полицаи
©

Двама братя от с. Благоево отиват на съд за зверски побой на главните полицаи Пейо Пейков и Иван Димитров, пише Блиц.

28-годишният Асен Костадинов и 25-годишният му брат Мариян са обвинени в нападение на длъжностни лица по време на изпълнение на служебните им задължения. Братята пребили полицаите на 23 май на площада в Благоево. Преди това Асен и Мариян спукали от бой местния несретник Кънчо Кънчев в заведение в селото в спор за джиесем. Кънчо успял да избяга и се обадил на тел. 112. В селото отиват главен полицай Иван Димитров и Пейо Пейков, който е районен инспектор и отговаря и за Благоево. Служителите намерили Кънчо в дома му и той им разказал за побоя. Полицаите отиват на площада да търсят Асен и Мариян. По това време в центъра било пълно с хора и целият екшън се разиграва пред свидетели, които ще трябва да потвърдят историята и пред съда. Цивилният полицай Пейков бил в колата, когато при него отишъл Асен да го пита за какво ги търсят. Районният му казал, че трябва да даде показания по сигнала на Кънчо, и го поканил да влезе в полицейския автомобил. Асен започнал да крещи, че няма да дава никакви обяснения, няма да влиза в колата и няма да подписва никакви документи.


Пейков и Димитров излезли от колата, когато Асен решил да си тръгне, без да изпълни полицейската покана за беседа. Осъжданият и преди 28-годишен ерген започнал да крещи, че никой не може да му нарежда какво да прави. Тогава Пейков го хванал за ръката и се опитал да го заведе в колата, но той започнал да се дърпа. През това време брат му Мариян изотзад нападнал полиция Пейков с множество юмручни удари по гърба. Асен се откопчил от служителя и двамата с брат си пред очевидците почнали да крещят: „Нищо не можеш да ни направиш!”. После боят над Пейков продължил, а колегата му Димитров се опитвал да хване братята, но тогава бил скъсан знакът на униформата му и бил ударен в ребрата. През това време Пейков успял да набере номера на прекия си шеф в Стражица Мирослав Тодоров и с две думи да му каже какво се случва в Благоево. После братята отскубнали и телефона на полицая. Кой знае защо пък скупчените зяпачи не реагирали и не се намесили да защитят полицаите, макар да роптаят от години срещу Костадинови.

Иван Димитров успял да измъкне Асен от колегата си. Озверелият мъж тогава почнал да крещи към Пейков: „Ще те убия, боклук! Тук кракът ти повече няма да стъпи, ще минаваш през Кесарево!”. В тази ситуация Пейков се опитвал да закопчее с белезници Асен, а Мариян дърпал другия полицай. Все пак белезниците били сложени на Асен, а през това време от Стражица дошъл втори патрул. Мариян успял да избяга и бил задържан на другата сутрин. По време на разследването Пейо Пейков казал, че не се почувствал заплашен от заканата за убийство и заради това прокуратурата не е повдигнала такова обвинение. Двамата братя са пуснати след полицейското задържане с мярка за неотклонение „подписка”.

Делото ще се гледа в съда в Горна Оряховица, а районният прокурор Даниела Харитонова се закани да иска от съда двамата братя да лежат в затвора заради дръзкото и нагло престъпление и тотална липса на страх от закона.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1762 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
не

2012.07.31 | 17:01

5
Такива мутрички трябва да ги спукват от бой в полицията, и след това да лежат в затвора, че да разберат за кого са законите.
морихей

2012.07.31 | 17:01

4
Гледайте колко ни е подготвена полицията щом двама селски цървули не може да узапти!
никак даже

2012.07.31 | 17:01

3
сигурен съм че не е точно така историйката скапаните надути полицайчета точно за това заслужават. Хубаво спира ме за проверка това му е работата няма лошо, но да ми се държи надменно и надуто ше яде некой пат тупаника, да ме спира в 22:00 на неосветено място направо ше го сгазя точно такива са мизерните ни полицайчета насрани малко им е боя.
Да

2012.07.31 | 16:24

2
Ей не разсъждавайте така, утре може жена ви и детето ви да изпаднат в такава ситуация, да ги нарита някой ненормален комплексиран селянин, към кой ще се обърнете? Със сигурност няма да сте такива ербапи тогава, а ще ходите да се жалвате в полицията, прав е 1 само спукване от бой в полицията и затвор
ahil

2012.07.31 | 16:04

1
по скоро такива боклуци трябва да ги застрелват

Добави коментар

Водещи новини