Прокуратурата разследва полицая от Казанлък за кражба от имот

  • 18 май 2023 16:16

  • 1146
  • 0
Прокуратурата разследва полицая от Казанлък за кражба от имот
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Прокуратурата в Стара Загора ръководи разследване за кражба, извършена от длъжностно лице, възползвало се от служебното си положение, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Престъплението е извършено на 17 май в казанлъшкото село Черганово. Отнети са чужди движими вещи - сумата от сто лева и електронен часовник. 

На 17 май е било извършено претърсване на къща и допълнителна пристройка в село Черганово, в което са участвали седем полицейски служители от Районното управление в Казанлък.

Задържаха полицай в Казанлък

След като те напуснали обекта, свидетелят и собственик на имота е установил, че му липсват пари и електронен часовник и подал сигнал за случилото се в дирекция “Вътрешна сигурност” към МВР, посочват от обвинението. 

Извършени са били седем обиска и оглед на местопроизшествие, при които са иззети вещи, относими към разследването и е проведен разпит на собственика на имота в качеството му на свидетел, посочват още от прокуратурата. Назначени са техническа и дактилоскопна експертизи, чиито заключения ще дадат насока за установяване на извършителя на деянието.

На този етап от разследването няма повдигнато обвинение. Разследването се води от следовател при Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Вчера при акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР в Казанлък е задържан полицай по подозрение за извършено престъпление. До задържането се е стигнало след подаден сигнал от гражданин.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1146 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини