23-годишен е обвинен за неверен сигнал за поставена бомба в училище в Пловдив

  • 01 април 2023 21:16

  • 570
  • 0
23-годишен е обвинен за неверен сигнал за поставена бомба в училище в Пловдив
© Pixabay

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа 23-годишен мъж, подал неверен сигнал за поставена бомба в училище в Пловдив, съобщават от държавното обвинение. 

Според прокуратурата е установено, че на 30 март Б.Т. от улична телефонна кабина е подал фалшив сигнал на 112 за поставено взривно устройство – бомба в ПГТСТ „Гоце Делчев“, гр. Пловдив.

Незабавно е бил изпратен автопатрул на полицията, който е запазил местопроизшествието.  Учениците, учителите и персоналът в училището са били евакуирани. При извършената проверка взривно устройство в сградата не е било открито.

Обвиняемият Б.Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават.

Баща на ученик, задържан за сигнали за бомба: Няма да му се карам, защото още е дете

Прокуратурата в Пловдив е установила още, че две деца – момчета на 15 г., ученици в 9 клас в училище в града, на 27.03.2023 г. и на 31.03. 2023 г., са изпратили писма по електронната поща до официалните мейли на ГДБОП., гр. София, както и до две медии – информационен сайт и телевизия.

В тези съобщения те написали, че в различни училища в Пловдив и в други градове на страната предстои да бъдат поставени взривни устройства.  Писмата са изпратени от електронна поща, регистрирана при доставчик на електронни съобщителни услуги  извън територията на България.  

Към момента се извършват активни действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Пловдив. Не е установена връзка между двата случая. 

Виолета Симеонова
570 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини