Съдът одобри споразумение и наказа студент, разпространявал наркотици и прал пари

  • 28 март 2023 14:45

  • 367
  • 0
Съдът одобри споразумение и наказа студент, разпространявал наркотици и прал пари
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 24-годишния Димитър Д., който се призна за виновен за държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение, и за пране на пари, съобщиха от пресслужбата на съда.

Подсъдимият е роден в Търговище, живее и учи в университет във Варна и е с чисто съдебно минало. За разпространението на наркотици, студентът прие да му бъде наложено наказание от 2 години "лишаване от свобода", изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 5 години и глоба в размер на 5000 лева. За изпирането на пари наложената санкция е 2 години затвор, като мъжът следва да търпи по-тежкото от двете.  

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и е окончателно.

Издирват българин за участие в наркогрупа в Одрин

В края на февруари у мъжа са били намерени малко над 1 килограм марихуана, метамфетамин с тегло 0,83 грама и малко количество кокаин. Отделно у него били открити 1800 лева, за които 24-годишният младеж знаел, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление. 

В началото на месеца Апелативният съд в града потвърди мярката му за неотклонение "задържане под стража", наложена от Окръжния съд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини