Задържане под стража за мъжа, пребил украинка

  • 27 март 2023 12:29

  • 703
  • 1
Задържане под стража за мъжа, пребил украинка
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

По искане на Софийска районна прокуратура, съдът задържа под стража мъж, оказал съпротива при задържане и обиждал полицейски служители.

По искане на Софийска районна прокуратура, Софийски районен съд задържа под стража 47-годишен мъж за хулигански прояви. О.Г. е обвинен за това, че на 23.03.2023 г. около 00,05 ч. в  хотел на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. София, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - отправял обиди към полицейските служители.

Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред – оказал е яростна съпротива при опитите да бъде задържан от полицейските служители и е буйствал.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. Обвиняемият беше задържан до 72 часа.

Кръв и ножове в хотел: Мъжът, пребил украинка преди два месеца, бе арестуван в хотелска стая

Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че О.Г. може да извърши друго престъпление и постанови спрямо него най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
703 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Красимира

2023.04.04 | 20:52

1
Здравейте, много ми харесват новините Ви. Всички са за пробити хора. Интересни и позитивни са. Продължавйте все така. Поздрави на Главния Редактор!

Добави коментар

Водещи новини