20 години затвор за жена, опитала да убие малолетния си син в с. Скравена

  • 23 март 2023 15:22

  • 1706
  • 2
20 години затвор за жена, опитала да убие малолетния си син в с. Скравена
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Подсъдимата М.Б. (на 21 години), предадена на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – София, е призната за виновна за извършен от нея опит за умишлено убийство на малолетния си син, намиращ се в безпомощно състояние. Тежкото престъпление е квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 2, т. 4, пр. 2, т. 5, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

Към м. ноември 2020 г. подсъдимата М.Б. живеела в с. Скравена, област София. Вечерта на 24.11.2020 г. тя провела телефонен разговор с бащата на децата си, по време на който двамата се скарали. Плачът на 3-месечния й син С.Б. допълнително я ядосал. Тя го доближила и с ноктите на ръката го наранила по бузата. Вдигнала го и силно го ударила в леглото. Продължила да нанася удари по цялото тяло на детето, в това число и по главата, удряйки го в таблата на металното легло. 

3-месечно бебе бе прието в болница с травми и фрактури на главата

Свидетелите на случилото – майката и сестрата на подсъдимата, направили опит да я спрат. Незабавно бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип констатирал тежкото състояние на малолетното дете. Пострадалият бил транспортиран до УМБАЛСМ „Пирогов“, където му била извършена спешна оперативна интервенция. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че на 3-месечния С.Б. била причинена закрита черепно-мозъчна травма, която неминуемо би довела до смърт без своевременното прилагане на високоспециализирана медицинска помощ.

Прокурорът поиска от съда да наложи наказание от 20 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване, което беше уважено от съда. Подсъдимата е осъдена да заплати и неимуществени щети, причинени на малолетния си син С.Б., в размер на 50 000 лева. Присъдата не е влязла в сила и може да бъде обжалвана в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Филип Епитропов
1706 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.03.23 | 16:57

1
А убииците се разминават с малко
анонисимус

2023.03.23 | 17:03

2
Е що тая каква е.... може би ангел-пазител....?

Добави коментар

Водещи новини