8,5 години затвор за животновъд, пребил до смърт колега, защото не искал да дойде на работа

  • 17 март 2023 14:42

  • 1061
  • 0
8,5 години затвор за животновъд, пребил до смърт колега, защото не искал да дойде на работа
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Осем години и половина лишаване от свобода получи окончателно 45-годишен животновъд от пазарджишкото село Сестримо, пребил 60-годишен човек, който по-късно починал от травмите си. Това реши Върховният касационен съд, който потвърди присъдата на апелативните магистрати от Пловдив.

Мъжът е изправен пред Темида по две обвинения. Едното е за умишлено причиняване на тежка телесна повреда, от която по-късно пострадалият е издъхнал. Второто - незаконно притежаване на боеприпаси.

Осъдиха мъж на 11 години затвор за убийството на пастир

Двамата мъже и други техни съселяни заедно отглеждали овцете си. На 7 август 2020 година вечерта, докато заедно дояли овцете, подсъдимият попитал пред всички дали пребитият по-късно негов колега ще дойде на работа на сутринта и след като чул, че той е ангажиран, му се развикал и го обиждал.

Когато възрастният човек си тръгнал, подсъдимият го последвал, настигнал го и го пребил на пътя. Пострадалият едва се прибрал пеша у дома. Близките му извикали линейка на следващия ден. След преглед той бил приет по спешност в болница, където въпреки направената операция и приложеното лечение, на 13.08.2020 г. пребитият починал.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Цветелина Кирилова
1061 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини