4 г. 10 м. затвор за шофьор, блъснал и убил пешеходец, а след това опитал да прикрие престъплението

  • 17 март 2023 13:50

  • 723
  • 0
4 г. 10 м. затвор за шофьор, блъснал и убил пешеходец, а след това опитал да прикрие престъплението
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Шофьор на микробус бе осъден от пазарджишкия Окръжен съд на 4 г. 10 месеца лишаване от свобода за това, че е блъснал и убил 28-годишен пешеходец.

Трагедията се е разиграла в първите часове на 2020 г. на пътя между градовете Ветрен и Септември. Младият мъж Г.Х. бил отишъл да празнува Новата година с негови приятели в град Ветрен.

На 1 януари 2020 г. към 3 часа той решил да се прибира към гр. Септември, където живеел и си тръгнал пеша. Той вървял в края на лявата лента на платното за движение. По същото време в посока към гр. Септември от с. Славовица пътувал Н.Н., който управлявал лек автомобил /микробус/, марка „Мерцедес“. Той се движел в дясната лента, но в един момент колата започнала да криволичи и преминала в лявата лента на пътя, където се намирал Г.Х.

Микробусът ударил в гръб пострадалия и го влачил по платното. Въпреки че видял какво е направил и че е ударил човек, шофьорът на буса не спрял да окаже помощ на ранения и продължил към Септември. Там подал сигнал в полицията, че неизвестни лица счупили стъклото на колата му, с цел да прикрие престъплението.

На 1 януари 2020 г. сутринта близките на Г.Х. се обадили на тел. 112, че не се е прибрал. Към 22,30 ч. тялото му е било открито край пътя между гр. Септември и гр. Ветрен. Според медицинската експертиза той е починал от тежки травми и наранявания по тялото. Според техническата експертиза микробусът е бил в изправно състояние, движел се по платното с 40-45 км/ч, като вероятно водачът не е забелязал движещия се по пътя пешеходец и го е блъснал.

Издирва се шофьор, блъснал и убил човек, а след това избягал

Пазарджишките магистрати постановиха и 31-годишният Н.Н. да няма право да управлява превозно средство за срок от 6 години. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Цветелина Кирилова
723 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини