Съдът в Хасково потвърди ареста на двама трафиканти на мигранти

  • 16 март 2023 17:25

  • 196
  • 0
Съдът в Хасково потвърди ареста на двама трафиканти на мигранти
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Състав на Окръжния съд в Хасково потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" спрямо двама жители на Свиленград, задържани за трафик на нелегални мигранти, съобщиха от Съдебната палата. По-рано Районният съд в Харманли постанови най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Георги Бакърджиев (32 г.) и Християн Пидошев (24 г.), но те обжалваха пред по-горна инстанция.

Двамата са привлечени към наказателна отговорност за това, че в съучастие с други две лица противозаконно и умишлено подпомогнали афганистански граждани да преминават страната, като деянието е извършено по отношение на общо 31 деца, ненавършили 16–годишна възраст.

Съдът счита, че съществува реална опасност обвиняемите да се укрият или извършат друго престъпление, тъй като независимо от посочените адреси на двамата обвиняеми, по делото е установено, че същите не пребивават на тях и не са били открити на тези адреси.

Задържаха двама свиленградчани за трафик на мигранти

Определението на съда е окончателно.

Случаят е от 27 февруари тази година. Тогава при нощна проверка на два леки автомобила на пътя между харманлийските села Коларово и Овчарово полицейски служители установиха незаконния трафик на първоначално 24 души, според тогавашното съобщение на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Константин Тодоров
196 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини