Съдът даде ход на делото срещу мъжа, убил бившата си съпруга в Тервел

  • 15 март 2023 16:23

  • 435
  • 0
Съдът даде ход на делото срещу мъжа, убил бившата си съпруга в Тервел
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Окръжният съд в Добрич проведе разпоредително заседание по дело за убийство, образувано по обвинителен акт срещу подсъдимия Ф.А., съобщават от пресцентъра на съда.

Ф.А. е обвинен, че сутринта на 28 декември 2021 г. на улица „Черно море“ в град Тервел умишлено и с особена жестокост е причинил смъртта на бившата си съпруга. Деянието е извършено по особено мъчителен за жертвата начин в условията на домашно насилие.

Съдът остави в ареста обвинения за убийството на жена си мъж в Тервел

Съдът конституира наследницата на починалата като граждански ищец и частен обвинител и допусна за съвместно разглеждане в наказателния процес предявения от нея граждански иска за причинени от деянието имуществени вреди в размер на 200 хил. лева, се казва още в съобщението.

Ф.А. бе задържан около 23:30 часа в деня на убийството в неадекватно състояние поради употреба на алкохол. Той не е оказал съпротива при ареста и е направил пълни самопризнания.

Тогава окръжният прокурор Радослав Бухчев съобщи, че от 2017 г. жертвата е имала действаща ограничителна заповед срещу бившия си съпруг. Той обаче не се съобразявал с нея, за което е бил санкциониран. Ф.А. е с ефективна присъда от 1995 г. за изнасилване, а през 2017 г. е осъждан и за домашно насилие над дъщеря си.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 9:30 часа на 26 април.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
435 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини