Прокуратурата с подробности за детето, получило изгаряния от сок

  • 27 февруари 2023 13:33

  • 10711
  • 2
Прокуратурата с подробности за детето, получило изгаряния от сок
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство по чл. 350, ал. 1 от НК във връзка със случай на пострадало дете, консумирало бутилиран плодов сок в хотел в к.к. Златни пясъци.

Инцидентът възникнал на 11 февруари 2023 година. Детето закупило плодова напитка, отворило я пред родителите си и, след като пило от нея, почувствало неразположение. Било отведено в болнично заведение, където е лекувано в продължителен период от време. Здравословното състояние на детето при изписването му било добро.

След постъпилия сигнал, по случая е образувано разследване за изясняване на фактите и обстоятелствата около инцидента. Назначена е съдебно-химична експертиза, чийто резултат се очаква да излезе. След това ще бъде изготвена и съдебно-медицинска експертиза. Цялото количество плодови сокове, налично в хотела в момента на инцидента, е иззето и предадено на разследващите. 

Дете отвори сокче и след това лежа с дни в интензивното отделение във Варна

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Варна. Уведомена е Областната дирекция на БАБХ, която също извършва проверка на случая според компетенциите си, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
10711 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пейо

2023.02.27 | 16:47

1
Може ли името на фирмата произвела сока, да знаем да не си купуваме от тях.

2023.02.27 | 23:42

2
капи

Добави коментар

Водещи новини