Прокуратурата протестира присъда за убийство на пастир

  • 15 февруари 2023 12:57

  • 390
  • 0
Прокуратурата протестира присъда за убийство на пастир
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Варненската окръжна прокуратура внесе протест срещу размера на присъдата за убийство на пастир. Подсъдимият Дончо Д. получи 15 години затвор за престъплението, извършено на 17 май 2020 г. в село Горен Чифлик.  

След като се черпил с приятели през деня, 41-годишният мъж решил да пренощува в постройка до кошарата на баща си в гората на селото. Там нощувал и 38-годишният пастир Ахмед, който поискал цигари от сина на своя работодател. 

Дончо отказал да му даде и според обясненията му е бил наруган. Това го ядосало много и той започнал да бие пастира с дъска, а после му нанесъл удари с крака и ръце.

След побоя обвиняемият се прибрал в бараката и заспал. По-късно повикал спешна помощ, но лекарите само констатирали смъртта. 

Пребиха до смърт пастир заради цигара

Процесът срещу Дончо пред Варненския окръжен съд премина по съкратената съдебна процедура с разпит само на част от свидетелите.

Съдът уважи частично гражданските искове на пострадалите близки на жертвата. Подсъдимият ще трябва да плати 80 000 лева на майката на убития и 40 000 лева на неговата сестра. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини