Сапарева баня плаща 15 000 лева на мъж, счупил крака си на леда

  • 13 февруари 2023 14:02

  • 325
  • 1
Сапарева баня плаща 15 000 лева на мъж, счупил крака си на леда
© Freepik
Слушай новината Слушай новината

15 000 лева ще плати Община Сапарева баня  като обезщетение на жител на село Овчарци заради това, че си счупил крака след като паднал на леда. Решението е на Районен съд – Дупница, съобщава "Струма".

Според магистратите на пострадалия са причинени неимуществени вреди – болки и страдания от травматично увреждане, изразяващо се в множествени счупвания на двете кости на подбедрицата на левия крак, вследствие подхлъзване и падане на неизчистена улица в село Овчарци. 

В документите по делото е записано, че мъжът вървял по тротоара на ул. „Здравец“, в посока центъра на село Овчарци, придвижвал се бавно, понеже бил навалял сняг и не били почистени нито тротоарът, нито пътното платно. Под прясната снежна покривка било заледено вследствие непочистени улици и тротоари от предходния снеговалеж. В края на улицата, в близост до кръстовището й с ул. „Липа“, на тротоара имало паркиран автомобил, поради което се наложило мъжът да слезе на платното за движение на МПС. Тръгвайки по улицата, се подхлъзнал и паднал на земята. При удара изпитал силна болка и разбрал, че си е счупил крака.

Жена осъди община Раковски за голяма сума пари, паднала в необезопасен канал

Установено е и че тези условия за придвижване на пешеходците не са били в резултат на  извънредни събития, а поради неположена от Община Сапарева баня дължима грижа за снегопочистване и осигуряването на безопасно придвижване на пешеходците. Съдът отхвърля иска на ищеца в частта за разликата над присъденото обезщетение за неимуществени вреди в размер на 15 000  лева до претендирания размер от 20 000  лева като неоснователен.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
325 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.13 | 16:29

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини