Пламен Бобоков ще съди прокуратурата за незаконно обвинение

  • 07 февруари 2023 13:58

  • 673
  • 0
Пламен Бобоков ще съди прокуратурата за незаконно обвинение
© Булфото (архив) - Бобоков и Лулчева

"32 месеца - за които ще платят българските данъкоплатци". Това заяви пред БНР адвокат Ина Лулчева, след като прокуратурата прекрати разследването за търговия с влияние срещу президентския секретар Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков.

"Делото се прекратява на основание липса на престъпление, което е констатирано още в първите дни", подчерта тя в интервю за предаването "Преди всички". Тепърва ще заведем дело за това, че изобщо е повдигното обвинение, обяви адв. Ина Лулчева и добави:

"Тези 32 месеца идват да покажат за сетен път, че прокуратурата е безконтролна и че в част от действията си тя не е подчинена на закона. Когато държиш един човек 32 месеца с досъдебно производство, т.е. той е ограничен в една голяма част от живота си, това е един механизъм за смачкване на икономически, политически или други неугодни лица, срещу който не може да се реагира и за който прокуратурата отговаря единствено по Закона за отговорността на държавата с парите на данъкоплатците".

СГП продължава разследването срещу братя Бобокови, прекрати това срещу Пламен Узунов и Пламен Бобоков

Пламен Бобоков и Пламен узунов вече осъдиха МВР заради задържането им за 24 часа през лятото на 2020 г., а след това и прокуратурата, защото не внася делото за търговия с влияние в съда. 

По думите на Лулчева в това време прокуратурата не е събирала никакви доказателства, защото е нямало какво да събира:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
673 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини