Полицаи убили момче на пътя, родителите търсят справедливост (видео)

  • 17 юли 2012 17:48

  • 9239
  • 22
Полицаи убили момче на пътя, родителите търсят справедливост (видео)
©

Родителите на убито на пътя момче застанаха днес пред Съдебната палата в София с черно платно с надпис "На 27.07.2008 г. полицаи убиха сина ни! МВР и прокуратура прикриват факти и доказателства!".

Пред Novini.bg бащата на загиналия 20-годишен Димитър - Тодор Димитров разказа: "Загубихме сина си на тази дата, в една катастрофа, в която имат пряко участие полицейски служители. Затова прокуратурата и МВР водят разследването така, че да се вмени вина на сина ни. Цели се да изтече давността, да не може да се направи преследване на извършителите. Сезирали сме абсолютно всички инстанции и получаваме едни такива многозначителни отговори".

Майката на загиналия Светла Димитрова разказва, че катастрофата е станала на неосветено място. По думите й, синът й е блъснат от полицаите малко преди Кресна. Жената твърди, че след инцидента от Благоевград до Сандански полицаите превозват лекар, който  извършва аутопсията на момчето, без да има необходимите правомощия. "Имаме показанията на санитаря, който е пътувал в същата кола. Сутринта детето ми беше предадено измито - следи измити, сложено беше в чувал. В такъв момент човек де да можеше да мисли, но...", казва жената. По думите на Светла Димитрова, делото се протака и въпросите около него вместо да се изясняват, стават повече.

"Целта е да остане версията за престъплението "по непредпазливост", което противоречи на фактите", каза още майката на загиналото момче.

Това е поредният протест на Светла и Павел Димитрови, след като през май отново бяха пред Съдебната палата в София, а преди това няколко пъти изразиха позицията си и в Благоевград. Последното решение на почерненото семейство е да подаде жалба и в съда в Страсбург.

Целия разказ на родителите на загиналия Димитър Димитров може да видите във видеосекцията на Novini.bg

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9239 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2017.03.07 | 14:21

20
Няма по-тъпо,опасно и арогантно нещо от кретен на мотор.Слава богу,че е отнесъл на оня свят само себе си.Колкото повече от тези хлебарки умират толкова по-добре за чистотата на нацията.Помнете,кретена с мотор винаги е виновен.
Светла Димитрова

2017.03.07 | 14:22

22
Толкова простотия, арогантност, злоба и низост може да побере само един комплексар. А може и да си от засегнатата страна, що не си покажеш името?! За разлика от теб аз не се крия, не се криеше и негодуваше срещу неправдите и лицемерието и момчето ми, което имаше добродетели, които ти никога няма да имаш. Той слизаше от автомобила да премести таралежче или костенурка на пътя. Но ти ще ги прегазиш нарочно! Знаеш ли, жал ми е за теб! Аз изгубих живота си, но ми е жал за теб!

2017.03.07 | 14:22

21
Макар и доста краен коментарът е истина.Мотористите са опасни безмозъчни същества.

2017.03.07 | 14:21

19
Абе много сте тъпи бе! Това нямада го върне бе! Той е бил на мотоциклет и рискът е бил съвсем ясен! Няма моторист, който да не е падал с мотора си! Хората с колелета падат, а какво остава за един тежък мотор, който кара с по-развита скорост? Всички мотористи са камикадзета. Това е най-опасният транспорт! По-опасен няма! Ако имам дете няма да му дам никога да се качи на мотор - само през трупа ми! Инак го лишавам от всичко и го отписвам чрез държавен вестник! А може и да го пребия възпитателно, мисля че ще подейства.
vanko76

2016.02.10 | 17:01

18
В тази мутренско-полицейска държава това,ще бъде много,много трудно.

2012.07.19 | 13:45

6
ne mutrensko-POLIZEISKA, a mutrensko-Milizionerska !
ПРИБРАН СЛЕД ПРОТЕСТ

2012.07.19 | 13:45

5
А.С.А.В.
Тодор Димитров

2012.08.27 | 10:00

12
Към "анонимните": един цитат от песента на Васко Кръпката "Ден след ден": "Храстът казал на дървото, слез и ниско залегни. Виждаш, буря се задава, тук, до мен и ти се наведи. ........................................ Дървото клоните разклати, погледна тъжно старата гора. Обрасла от досадни храсталаци вещаят бури, а цял живот пълзят..."

2016.02.10 | 17:01

17
Тодоре,не ми отнемай правото да бъда анонимен,представи си колко много Тодоровци няма изпитат презрение,ако знаеха,че съм Иван Петков,Драган Цветков,Благой Иванов и т.н.Хубаво е,че знаеш тази песен,но тя няма нищо общо с моята анонимност.

2016.02.10 | 17:00

16
Светле,няма нищо тенденциозно,просто се разходи от София до Севлиево и просто брои нарушенията на водачите на МПС.Колкото до онова което не разбираш,нещата са простички и никой не очаква от теб обективност по отношение на смъртта на детето ти.За щастие подобни престъпления трудно се крият и ако има нещо такова,то непременно ще излезе наяве в което не се съмнявам,иначе твоето прилича на опит за не до там успешна манипулация.
Светла Димитрова

2016.02.10 | 17:00

15
Странно само защо се обръщаш на малко име... “...никой не очаква от теб обективност по отношение на смъртта на детето ти....” За целта има факти..., и аз се ръководя от тях, а не от загубата си. “За щастие подобни престъпления трудно се крият и ако има нещо такова,то непременно ще излезе наяве в което не се съмнявам” Аз също съм убедена, че истината ще излезе, защото “Никой няма достатъчно добра памет, за да бъде преуспяващ лъжец” - мъдра мисъл на Абрахам Линкълн. ,иначе твоето прилича на опит за не до там успешна манипулация” Ако имаш предвид манипулацията на полицаите, си прав, неуспешна е, има очевадни улики. А когато човек има здрава мисъл и логика, вижда и повече от това, и не защото е пристрастен.
!!!

2016.02.10 | 16:59

14
ИМА ГОСПОД И ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ НИ,МВР И ВСИЧКАТА ОСТАНАЛА ИЗМЕТ ЩЕ ГО ГОРЯТ ВЪВ АДА!
mitko

2012.07.18 | 10:00

2
vra4kite sa6to 6te otidat direktno v kazana
e

2016.02.10 | 16:59

13
'vie" ne zabraviayte,che ima i Gospod !!
1312

2012.08.14 | 14:34

11
FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE, FUCK THE POLICE,
1

2012.08.10 | 17:33

10
бащата да вземе закона в свои ръце смърт за смърт
Адолф Хитлер

2012.08.10 | 17:33

9
Абсолютно си прав! И несамо в този случай, а изобщо ние, народът трябва да вземем правосъдието в свои ръце не само срещу редовите престъпници, а срещу престъпниците, които ни " управляват " и ни подлагат на геноцид! Тези, които са в сградата срещу статуята на Царя - поробител в София. Едновремешният Народен съд трябва да бъде сега, много скоро! Ще видите какъв глад, мизерия и смърт от студ и болести ще бъдат след няколко месеца, и колко хора ще се преселят в " отвъдното ". И когато в един момент се " усетим ", нашите престъпни управници ще са далече в чужбина при банковите си сметки, скъпите си и отоплени имоти и при некадърните си и извратени отрочета!
!!!

2012.07.19 | 20:35

8
Г-н Цветанов за пореден път включително и от личен опит се убеждавам, че и овчар не става от вас !!!! Живея много близко до РПУ и всеки ден гледам и съм се нагледал на каквили не злоопотреби на полицай. Крайно време е е да си вкарате ОВЦЕТЕ в правия път !!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини