"Задържане под стража" за мъжа, задържан с незаконен арсенал след гонка

  • 06 февруари 2023 12:27

  • 495
  • 0
"Задържане под стража" за мъжа, задържан с незаконен арсенал след гонка
© Novini.bg/Canva
Слушай новината Слушай новината

По искане на Районна прокуратура - Силистра съдът определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 39-годишен мъж, обвиняем за неправомерно притежание на автоматично огнестрелно оръжие и съпротива на органите на МВР.

Й.К. е привлечен към наказателна отговорност за две престъпления – по чл. 339 и чл. 270 от НК. Той беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор. При опит да му бъде извършена проверка на пътя, на 2 февруари 2023 година, 39-годишният мъж първоначално спрял на подадения сигнал, но при поискване на документите му, той потеглил рязко и се отдалечил от полицейския екип. Напуснал града в посока с. Шуменци, след което навлязъл в нерегулиран полски път. Той бил последван от полицаите, застигнат и спрян. Й.К. оказал съпротива на полицейските служители преди задържането си. 

Бясна гонка край Силистра приключи със задържането на 39-годишен мъж

При претърсване в автомобила му бил намерен незаконно притежаван автоматичен пистолет с 6 патрона в пълнителя, други 12 патрона били открити в тайник под шофьорската седалка. Намерени били също 2 саби, 2 ножа, бокс и метална полицейска палка.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава. Определението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Силистра, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини