Окончателно: Ресторант 101 Bar and Dinner спечели съдебната битка за незаконното си затваряне

  • 04 февруари 2023 11:06

  • 3862
  • 6
Окончателно: Ресторант 101 Bar and Dinner спечели съдебната битка за незаконното си затваряне
© Pixabay

Ресторант 101 Bar and Dinner окончателно спечели съдебната битка за незаконното си затваряне. 

Припомняме, че в безпрецедентна акция на приходната агенция през лятото на 2022г. за 6 поредни дни в ресторант 101 Bar and Dinner са извършени 10 проверки - „явни“ и като „таен клиент“ от 22 служители на НАП. 

От медиите разбрахме, че действията на приходната агенция са инициирани по следния начин: „Василев (Радостин Василев, тогавашен министър на младежта и спорта) заяви, че е видял снимката си в тоалетната на заведението и е казал на премиера Петков да изпрати НАП“.

Императивното разпореждане на проверки на НАП от министър-председателя на Р. България не само не се предвижда в закона като негово правомощие, но и е силно смущаващо явление в една правова държава.

Кулминацията на тези проверки бе затварянето на заведението от НАП с мотива, че „следва да се защитят особено важни държавни интереси“. Само два дни по-късно съдът отмени мярката, определяйки я за неоснователна и незаконосъобразна и осъди НАП без право на обжалване.

Чрез кризисен ПР ход, в най-гледаното време на националния ефир на БТВ, тогавашният директор на НАП г-н Румен Спецов даде специално интервю, за да убеди обществеността, че затварянето на ресторант 101 Bar and Dinner не е институционален тормоз и репресия. 

На конкретен въпрос на водещия дали затварянето е политическа атака Спецов отговаря: „Политическа атака би било, ако има някакви нарочни действия, ако заведението, или който и да е обект, няма никакви нарушения и се предприемат някакви действия“.

Въпреки заканите и заплахите от министър Радостин Василев, съдът реши - ресторант 101 Bar and Dinner работи отново

Подадохме жалба в съда не само срещу затварянето, но и жалба по същество срещу несъществуващото нарушение с цел да докажем своята добросъвестност и нарочните действия срещу нас, които определяме като политическа репресия.

И двете решения( АССГ от 09.06.22 и АССГ от 20.12.2022) осъждат НАП за незаконосъобразни действия и доказват, че не е имало никакво основание за санкция.

Съдът казва още, че с неправомерните си действия НАП е ощетила както търговеца, така и държавата. 

И двете решения на съда са окончателни и категорично доказват, че ресторант 101 Bar and Dinner е добросъвестен търговец, пострадал от неправомерни и незаконосъобразни действия, които смятаме за политическа репресия.

Незаконното затваряне на ресторант 101 Bar and Dinner от НАП е само част от агресивните действия, предприети спрямо нас непосредствено след като депозирахме сигнал срещу Радостин Василев (тогавашен министър на младежта и спортa) до Софийска районна прокуратура.

Поради този факт се опасяваме, че същите са били насочени към оказването на натиск върху нас с цел да „преосмислим“ позицията си, заявена със сигнала и да се откажем от търсенето на законова защита на накърнените си права.

Недопустимо е в държава-членка на Европейския съюз заради подаване на сигнал срещу министър да се затваря бизнес посредством действия, които във всяко цивилизовано общество се дефинират като злоупотреба с власт.

Виолета Симеонова
3862 6

Коментари 6

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.05 | 12:42

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.04 | 16:04

5
Не, че нещо, ама делата се точат с години. А тия си минали на три инстанции за 6 месеца. вЕрваме, и доматити ядеме с колците.

2023.02.04 | 12:41

4
Само така! Тези корумпирани и самозабравили се шарлатани трябва да разберат, че е важно върховенството на правото, а не както си искат да подават лъжливи декларации или да го използват за бухалка.
Българин

2023.02.04 | 11:55

3
Всеки знае че е му.тре.нско зав.едение. Ц.ирк. А те ги оправдаха. Бу.лгаристан ба.тко

2023.02.04 | 11:19

2
Какви последствия има за взелите това решение? Излиза че сополанковците от ПП са недосегаеми като мутрите на Боко
Емѝ...

2023.02.04 | 11:16

1
Повече прилича на пореден случай на подкупен мъдистрат, който служи на кръчмарската мафия.

Добави коментар

Водещи новини