Повдигнаха обвинение на мъжа, отказал да се подчини на полицията след зрелищна гонка в София

  • 31 януари 2023 14:53

  • 748
  • 0
Повдигнаха обвинение на мъжа, отказал да се подчини на полицията след зрелищна гонка в София
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 32-годишен мъж, противозаконно попречил на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения и извършил хулигански действия.

На 30.01.2023 г. около 12,10 ч. на бул. „Рожен“ в гр. София, обвиняемият Д.С. противозаконно пречил на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения, като не спрял с управлявания от него лек автомобил, марка „БМВ“, на подадените светлинни и звукови сигнали от страна на полицаите. От кръстовището на ул. „Ген. Никола Жеков“ с ул. „Народни будители“ до кръстовището на ул. „Чудомир“ и бул. „Ломско шосе“ в гр. София, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като шофирал с висока скорост, не спазвал правилата за движение, пътните знаци и светлинната сигнализация. По този начин Д.С. създавал опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и на пешеходците и реализирал ПТП с паркиран лек автомобил марка „БВМ“, съобщават от държавното обвинение.

Свидетели с разкрития за зверския екшън и гонка вчера в София

Опитал да продължи движението на управлявания от него автомобил, а след това се заключил в колата си. Деянието се отличава с изключителна дързост.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 270, ал. 1 от НК и по чл. 325, ал. 3,  вр. ал. 2 , вр. ал. 1 от НК, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Д.С. е осъждан.

Предвид възможността да извърши друго престъпление и да се укрие, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за разрешение за принудително изземване на материали за изследване за изготвяне на експертизи. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Мая Йорданова
748 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини