Мъж с 14 присъди е задържан за убийството в Чокманово

  • 30 януари 2023 14:27

  • 1827
  • 1
Мъж с 14 присъди е задържан за убийството в Чокманово
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Рецидивист с 14 присъди е задържан като обвиняем за убийство на 53-годишен мъж в с. Чокманово, съобщиха на съвместна пресконференция на Окръжната прокуратура и ОД на МВР в Смолян. Убийството е извършено след употреба на обилно количество алкохол, според информация от окръжния прокурор Недко Симов и ст. комисар Костадин Пачеджиев, директор на ОД на МВР, предаде БТА.  

Кървавата сцена в родопското село се разиграла, след като жертвата и убиецът пили заедно в продължени на близо 8 часа. 

Привлеченият като обвиняем Слави К. е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, като предстои Окръжната прокуратура да внесе в съда искане за постоянен арест, уточни Симов. Задържаният е осъждан 14 пъти досега за  кражби и грабеж, а убитият Манол Р. също е със съдебно минало, осъждан два пъти. Двамата са безработни, познавали се.

Убийство на мъж в Смолянско

Убийството е станало в къща на трети човек от компанията, който също е бил задържан за 24 часа. Основната версия на разследването е, че умишленото убийство е извършено само от един човек, но се работи и по хипотезата за възможен съучастник, посочиха от прокуратурата. Манол е издъхнал след нанесени множество удари по тялото. Предстои назначаване на съдебно-медицинска, дактилоскопни, химични и други експертизи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1827 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.10 | 15:15

1
Що за правосъдие е това бе с 14 присъди на свобода,това на какво ви прилича.Съдиите са за затвора.

Добави коментар

Водещи новини