Семейството на жестоко нахапано от куче дете иска по-сериозно наказание

  • 30 януари 2023 08:47

  • 1515
  • 0
Семейството на жестоко нахапано от куче дете иска по-сериозно наказание
© Кадър - Нова телевизия

10-годишно момче бе жестоко нахапано от куче в Хасковското село Въгларово преди около половин година. С огромни усилия на лекарите детето бе върнато към живот.

Момчето и родителите все още не могат да преживеят шока, а собственикът на агресивното куче е получил глоба от 2000 лева. Семейството настоява за по-сериозно наказание. Майката Таня Радева определя санкцията като смешна.

Собственикът на кучето, нахапало дете почти до смърт, се размина с 2000 лв. глоба

"Проблемът е компелксен - става въпрос за това, че прокуратурата е с вързани ръце. Това за нас не е наказание, нито носи удовлетворение за кошмара, през който преминахме. За нас е важно, че Дени е добре", казва тя.

Момчето споделя, че не се връща към случката. Когато излиза навън го е страх от големите кучета. Майката обяснява, че кучето не е виновно, а стопанинът, който не го е обучил. "Наказанието е подигравка за всички, съпричастни с нашите проблеми. Трябва да се приемат закони, които да предвиждат по-адекватни наказания. Можем само да претендираме за парично обезщетение, което за нас е безсмислено. Прокуратурата ще обжалва, а ние ще подадем граждански иск", заяви Радева.

Калина Христова
1515 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини