Пенгезов: Извънкласните дейности на Мирослава Тодорова й дойдоха в повече

  • 17 юли 2012 07:42

  • 2824
  • 7
Пенгезов: Извънкласните дейности на Мирослава Тодорова й дойдоха в повече
© Булфото

Всеки съдия трябва да си направи така работата, че да не забавя делата, заяви в сутрешния блок на БТВ Владимир Вълков, член на Управителния съвет на Съюза на съдиите в България.

Той призна, че действително има голям проблем със забавените дела.  По думите му, трябва да стане ясно какъв е разумният срок за разглеждането на едно дело от съдия.

Веселин Пенгезов, председател на Софийския апелативен съд, от своя страна заяви пред БТВ, че по никакъв начин не се радва, че е наказан съдия от Софийски апелативен съд. Пенгезов, припомни, че още със стъпването му в длъжност той е поискал да се направи проверка на делата и съдиите и тогава още е станало ясно, че съдия Мирослава Тодорова е имала десетки забавени дела. Пенгезов информира, че при въпросната проверка е установено, че има още един съдия, който също е имал много забавени дела. По думите му, той е предложил на Георги Колев съдия Тодорова да бъде глобена, но това така и не е станало.

Веселин Пенгезов бе категоричен, че няма нищо лично към Мирослава Тодорова. Той поясни, че е длъжен да подаде сигнал за нарушения и го е направил и уточни, че иначе той е щял да бъде глобен.

Според Пенгезов, извънкласните дейности на съдия Тодорова са й дошли в повече.

Председателят на САС каза, че единственият недостатък на цялото решение за дисциплинарно уволнение на съдия Тодорова е, че ВСС не е публикувал мотивите за действията си.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2824 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
МАХАЙТЕ СЕ ИЗМАМНИЦИ

2012.07.18 | 09:36

7
ПЕНГЕЗОВ ИЛИ ХОТЕЛА ИЛИ В СЪДА ТИ СИ ИЗБИРАЙ ЩОТО СКОРО ЩЕ ТЕ УЖИЛИМ А И ТОЗИ КОЙТО ОТСЪДИ ЧЕ СИ НЕВИНЕН !!!
fff

2012.07.18 | 09:30

6
Забавените дела означават КОРУПЦИЯ !
123

2012.07.18 | 09:30

4
Толкова е лесно да я хванеш,че е корумпирана.Проверка на банкови сметки/в България и чужбина/,имушество от годините,когато е била съдия.На нея ,на мъжа и,на родителите ,деца и т.н.Проверка на имотното състояние /в България и чужбина/,но не по държавна,а по пазарна оценка. В колко фирми участва тя,мъжа и и родителите и.Ако има пълнолетни деца също.Изненадващ обиск за налични пари у дома,в частни сейфове и да видим,тогаз,кой кум,кой сват,кой на булката брат.

2012.07.18 | 09:30

5
да го бяха направили, като е лесно... мислиш ли, че проверката е извършена, но не е показала нищо? или е показала нещо, дето не трябва?

2012.07.18 | 09:29

3
и за съдийката три дни шума- слама и ще отшуми, както с оня с вестника Л.Павлов и ортака му с лекарствата О.Донев и какво от това?
Данди

2012.07.18 | 09:29

2
Може да не са й РОЗОВИ нещата на Мирослава Тодорова , но защо не си зададете въпроса на кои СЪДИЯ са му обективни решенията в България . Кои съдия не е притискан от Управляващата партия или от определени групировки . А колкото до Пенгезов не смятам че точно пък той има каквото и да е МОРАЛНО право да съди когото и да било , както и да дава каквито и били коментари .
kvfskuh

2012.07.17 | 23:07

1
Щом не върши работа, значи не е за там. А какви премии само е взела за тази си "работа", глава да те заболи

Добави коментар

Водещи новини