Оставиха в ареста нелегално пребиваващ у нас сириец, задържан с канабис

  • 26 януари 2023 19:35

  • 320
  • 0
Оставиха в ареста нелегално пребиваващ у нас сириец, задържан с канабис
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Окръжният съд в Разград потвърди определената от Районния съд в Исперих мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 60-годишен сирийски гражданин, съобщиха от пресслужбата на съдебната институция. 

Мъжът беше задържан на 19 януари при извършено претърсване в частен дом в исперихското село Подайва.

Самоличността му е установена по негови твърдения, тъй като не е представил никакви документи за самоличност. Той е привлечен като обвиняем за държане без разрешително на високорискови наркотични вещества и за незаконно влизане в страната. И за двете деяния е предвидено наказание „лишаване от свобода“, като за първото Наказателният кодекс предвижда от една до шест години, а за второто - до пет години и глоба от 100 до 300 лева.

Задържаха бежанец, опитал да внесе наркотици през Летище София

Обвиняемият и неговият служебен защитник поискаха въззивният съд да измени най-тежката мярка за неотклонение в някоя от по-леките такива като „парична гаранция“. Според съдебния състав обаче съществува реална опасност обвиняемият да се укрие с оглед на данните, че пребивава нелегално в страната без документи, без адресна регистрация и без данни за препитание. За да се обезпечи нормалния ход на производството, съдът счете, че най-подходяща остава мярката за неотклонение „задържане под стража“.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини