Постоянен арест за рецидивист с 14 присъди, подпалил къща в монтанско село

  • 23 януари 2023 12:18

  • 305
  • 1
Постоянен арест за рецидивист с 14 присъди, подпалил къща в монтанско село
© Unsplash
Слушай новината Слушай новината

Окръжният съд в Монтана потвърди постоянна мярка за задържане на рецидивиста с 14 присъди К.А.А. (34 г.) издадена от Районния съд в Лом, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

На 9 януари 2023 година К.А.А. подпалил къщата на А.П.К. в село Крива бара, община Брусарци, като домът изгорял напълно. К.А.А. бил наемател в тази къща и живеел в нея със семейството си. Съдът в Лом издал постоянна мярка за задържане на подпалвача и го изпратил в затвора във Враца, докато завърши делото срещу него. Той обаче обжалвал пред Окръжния съд като заявил, че не е подпалил къщата умишлено, а неволно по непредпазливост и желае да е на свобода, за да се грижи за трите си деца.

След като се запознали със събраните доказателства по делото и криминалното минало на К.А.А., който има влезли в сила 14 осъдителни присъди за различни престъпления, а в момента има две неприключени наказателни производства за кражба и изнасилване, магистратите в Монтана решили, че ако бъде освободен, то К.А.А. може да се укрие или да извърши друго престъпление. Поради това потвърдили решението на Районния съд в Лом и оставили рецидивиста в затвора. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Полицията задържа 34-годишен мъж, подпалил къщата на хазяйката си

От ОД на МВР в Монтана съобщиха за БТА, че през миналата година палежите в Монтанско са 27 при 13 през 2021 година. Най-често са запалвани автомобили, ниви със селскостопанска продукция и жилища. През 2022 година престъпността в Монтанско е намаляла с 15 процента спрямо 2021 година, но палежите са се удвоили. От началото на 2023 година вече има три умишлени палежа.

Константин Тодоров
305 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.23 | 12:26

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини