Прокуратурата сезира МС заради винетните такси до с. Пролеша

  • 16 януари 2023 15:18

  • 324
  • 1
© Novini.bg

Върховната административна прокуратура сезира Министерския съвет (МС) да поправи грешка в свое постановление или да го допълни, за да бъде решен проблемът с винетките и наложените глоби на жителите на с. Пролеша. От държавното обвинение са поискали от служебния кабинет да им бъде изпратена административна преписка, за да се прецени дали има незаконосъобразност на постановлението на МС и ако има – да се изготви протест и да се изпрати до съответния съд.

По време на брифинга зам.-главният прокурор Десислава Пиронева подчерта, че сроковете на проверките ще бъдат кратки, тъй като този случай е важен и "касае цялото общество".

Омбудсманът с коментар на скандала с винетките

От своя страна жителите на с. Пролеша изразиха своята удовлетвореност от срещата си с главния прокурор Иван Гешев и изразиха надежда, че казусът им ще бъде решен.

Нямаме време да чакаме вече. Нито една институция не иска да поеме отговорност, което е най-страшното. От февруари 2021 г. правим опити да решим този проблем, сподели една от жителките на селото.

Те бяха категорични, че ако няма резултат, ще се обърнат и към служебния премиер Гълъб Донев.

Наложените глоби на жителите заради неуредиците приближават 200 000 лева. Има такива, които вече са с близо 200 акта.

Последвайте канала на

Владимир Василев
324 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.16 | 18:25

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини