Задържаният за убийството в "Люлин" заради фойерверки знаел, че зарята свършила

  • 21 декември 2022 13:10

  • 2679
  • 3
Задържаният за убийството в "Люлин" заради фойерверки знаел, че зарята свършила
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Не се превъзбуждай, на момчето му се е родило дете. Зарята свърши". Това е казал един от свидетелите по делото за убийството на Илиян Илиев, станало на 9 януари вечерта в столичния кв. "Люлин" на обвинения Денис Мустафа Камел ал Газзи, стана ясно в Софийския градски съд.

Няколко мига след това Илиев е бил наръган с нож, посочи прокурорката Виолета Желева. Тя обясни, че има множество свидетели на нападението.

Съседи на убиеца в „Люлин“ разкриха, че мъжът е нападал и преди, вадел нож на деца

То станало в тъмната част, Илиев и негови приятели празнували раждането на дете на мъж от компанията. Ал Газзи се ядосал и слязъл от блока си. Тогава бил спрян от свидетеля, който му обяснил, че всичко е свършило. Въпреки това ал Газзи наръгал 32-годишния Илиев.

Според адвоката на ал Газзи - Мирослав Христов, повечето свидетели не били преки очевидци, защото малко преди удара с нож били напръскани с лютив спрей. Той помоли ал Газзи да бъде пуснат под домашен арест и с електронна гривна. "Няма как да извърша ново престъпление, ако съм под домашен арест", каза пък самият задържан мъж.

Съдия Вера Чочкова обаче изтъкна, че има множество доказателства срещу ал Газзи, включително и такива от камери. Посочи, че той е бил в изпитателния срок на условна присъда за разпространение на дрога, когато станало убийството. Затова го остави в ареста.

Ал Газзи може да обжалва на 29 декември пред Софийския апелативен съд, предава "24 часа".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2679 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.12.21 | 13:49

3
Този е за РАЗСТРЕЛ !!!!

2022.12.21 | 13:38

2
Дошъл в България, ще вади нож на българите. Всички мустафи да се връщат откъдето са дошли, в Сирия, Ирак, Турция.

2022.12.21 | 13:36

1
На такива мустафи и гааазита в гааазъ им.

Добави коментар

Водещи новини