21 лица са с повдигнати обвинения след aкция „Бяло“

  • 08 декември 2022 17:10

  • 603
  • 2
21 лица са с повдигнати обвинения след aкция „Бяло“
© gettyimages

21 лица са с повдигнати обвинения за различни престъпления, свързани с наркотични вещества по време на акция „Бяло“, провеждаща се в област Бургас през последните 24 часа.

Данните от операцията съобщиха пред медиите прокурор Георги Чинев - административен ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас и старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР-Бургас. Те посочиха, че престъпленията, по които има привлечени към наказателна отговорност лица са – държане на наркотични вещества, държане с цел разпространение на наркотични вещества и разпространение на наркотични вещества. Общият брой на образуваните досъдебни производства е 15, като 14 от тях са бързи. Наблюдаващите прокурори са задържали за срок до 72 часа две лица, поясниха от държавното обвинение.

Акция "Бяло" продължава

По време на съвместната специализирана операция са установени различни видове наркотични вещества – марихуана, синтетични наркотици, дизайнерска дрога и метамфетамин. Те са открити на адреси в два бургаски жилищни комплекса, както и в жилище в община Несебър. Част от наркотичните вещества са открити в тайник на стена, както и в калъфи за очила.

Прави впечатление, че обвиняемите държат в себе си малки количества наркотични вещества, целейки да минимизират щетите при евентуален арест.  Обявените резултати от операцията са междинни, като действията на прокуратурата и полицията продължават. Акцентът е поставен върху районите на училищата и питейните заведения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
603 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Теодора Андреас

2022.12.08 | 18:17

2
Слави Трифонов ми пусна гласове -шизофрения
Берлин Теодора Андреас

2022.12.08 | 17:50

1
Нападната с шизофрения гласове от България

Добави коментар

Водещи новини