Затворник поиска 150 000 лева обезщетение от държавата за изгубено око

  • 08 декември 2022 15:21

  • 759
  • 1
Затворник поиска 150 000 лева обезщетение от държавата за изгубено око
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Пловдивски затворник съди държавата за 150 000 лв. Една от причините е изгубено дясно око заради ненавременно лечение.

Пандизчията твърди, че не му е оказано медицинско обслужване въпреки оплакванията му. Той сам си поставял капки, а в последствие се наложило дясното му око да бъде оперативно отстранено. Освен това затворникът се жалва, че не бил насочен за лечение към гастроентеролог, предвид болки в коремната област и кървене от месеци. Оплакал се също от пренаселеност на килиите лоша хигиена, липса на санитарен възел и постоянен достъп до течаща топла и студена вода, наличие на мухъл, лошо осветление и неработещи контакти, също че не му е предоставена работа, пише "Марица". 

Пловдивски затворник: Изядоха ме насекоми в килията, тоалетните са филм на ужасите!

В крайна сметка магистратите му отсъдили 2000 лв. обезщетение и то по оплакването за пренаселеност на килиите, което единствено счели за основателно. Пандизчията поискал отмяна на решението и постановяване на ново, но последвал отказ. Конкретно за най-голмия му проблем - отстраняване на окото, са констатирани данни, че от Затвора са му осигурени консултации от медицинско лице, назначавана е и терапия с медикаменти.

"От друга страна, по отношение на този конкретен здравословен проблем, е установено, че ищецът се е самолекувал с различни от предписаните му медикаменти, което именно е прието, че е предизвикало влошаване на състоянието на окото му, довело до оперативно отстраняване на очната ябълка", пише в мотивите на съда.

В крайна сметка магистратите приели, че условията в Затвора в Пловдив по никакъв начин не са повлияли на здравословното състояние на пандизчията. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
759 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кремълския Чикатило

2022.12.08 | 15:27

1
Правилно се жалва.

Добави коментар

Водещи новини