Оставиха в ареста шофьора на линейката, превозвала мигранти

  • 05 декември 2022 15:17

  • 671
  • 1
Оставиха в ареста шофьора на линейката, превозвала мигранти
© bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Оставиха в ареста Кристиян Колев, който беше задържан за превозването с линейка на 14 нелегални мигранти. Адвокатът му Красимир Кацарски поиска да му бъде наложена мярка "домашен арест".

Той посочи, че Колев няма предишни криминални прояви, има постоянен адрес и е съдействал на полицията при задържането, предаде БНР. 

Вижте кой е превозвал мигранти в линейка

Относно положителната проба за амфетамини, защитникът посочи, че Колев приема лекарства.

Прокурорът по делото поиска обвиняемият да остане в ареста, тъй като може да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

Припомняме, че на 3 декември в Бургас заловиха трафикант на мигранти, който ги превозвал в линейка, облечен с бяла престилка и медицинска маска. При проверка на жандармерия в превозното средство са открити 14 мигранти. Линейката е закупена месец преди престъплението. Линейката е пътувала от София, а мигрантите са качени в гориста местност на черен път в района на Малко Търново и на село Стоилово. Те са пътували в посока на Кабиле, за да се качат на магистралата, но преди това са били спрени.

Сумата за трафикирането на един човек варира между 3500 до 4500 евро или долари. Водачът на линейката първоначално е отказал да дава обяснения за случилото се. Той няма криминално минало. Не е осъждан до този момент. Посочва, че е управител на дружеството, което е закупило линейката.

Мая Йорданова
671 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 22:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини