4 години затвор за мъж, обрал баба

  • 24 ноември 2022 14:16

  • 199
  • 0
4 години затвор за мъж, обрал баба
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор е осъден  44-годишен мъж за кражба на пари от възрастна жена, извършена в условията на опасен рецидив.

На 01.04.2021 г. за времето от около 10,00 часа до около 10,30 часа, обвиняемият Ц.К. позвънил на апартамент в блок на ул. „Стефан Малинов” в гр. София и заявил, че търси Е.К. Възрастната жена му отворила вратата и го поканила в апартамента. Обвиняемият й заявил, че нейната племенница е претърпяла злополука и се намира в болница, където трябва да й направят операция за 200 лева. Притеснена възрастната жена отишла и взела сумата от 200 лева и му я дала. Обвиняемият се възползвал от разсейването на жената и откраднал плик, в който имало още 700 лева. След това си тръгнал.

Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като Ц.К. е осъждан ефективно на „лишаване от свобода“ за идентично деяние.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.”А” и ”Б” от  НК. В хода на разследването са направени експертизи и са проведени разпити, които сочат Ц.К. като автор на деянието.

Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатото му обвинение и наложи на Ц.К..  наказание  „лишаване от свобода“ за срок от 4  години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

80-годишен дядо от Смолян подари 12 000 лева на ало измамник

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Десислава Станева
199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини