Сливенският съд задържа под стража двама мъже, хванати с над 8 килограма марихуана

  • 15 ноември 2022 16:12

  • 757
  • 1
Сливенският съд задържа под стража двама мъже, хванати с над 8 килограма марихуана
© Getty Images

Сливенският окръжен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже, хванати с над 8 килограма марихуана. Това съобщиха от Окръжната прокуратура, по чието искане е взета мярката.

Обвиняемите с инициали А.А. и Р.П. са задържани в момент на подготовка за продажба на наркотичното вещество, чиято обща стойност възлиза на 48 504 лева.

Двамата мъже - на 56 и 39 години, са заловени в района между Нова Загора и село Полско Пъдарево на 10 ноември при специализирана операция. За тях са събирани данни в продължение на шест месеца, от които става известно, че те се занимават с производство на марихуана от началото на 2021 година. Отглеждали са наркотика в новозагорски село, като е бил изсушен и подготвен за пазара. Те не са криминално проявени, разпространявали са малки количества на местно ниво. Заловеното количество е трябвало да бъде разпространено на територията на страната.

Иззеха над килограм наркотици в Пловдив

Двамата мъже са действали в съучастие по между си - А.А. в ролята на извършител, а Р.П. в ролята на помагач.  Предявени са им обвинения за държане и разпространение на наркотици в големи размери, като за престъпления със значителна обществена опасност се предвиждат наказания от 3 до 12 години затвор и глоба.

Определението на Окръжен съд - Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
757 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.15 | 18:32

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини