Жоро Инкасото мълчи за парите (снимки)

  • 08 юли 2012 16:30

  • 10518
  • 21
Жоро Инкасото мълчи за парите (снимки)
© Булфото

Пловдивският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на Георги Енев, станал известен като Жоро Инкасото.

Пловдивският окръжен съд даде ход на делото срещу Георги Енев по същество. Пред журналисти Енев каза, че се чувства объркан. Адвокатът му поиска домашен арест, заради факта, че сам се е предал. Съдът обаче реши да наложи на Георги Енев най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Това решение може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд. В случай, че бъде обжалвано следващото дело ще бъде на 12 юли.

Охранителят Георги Енев открадна 1.5 млн. лева от инкасов автомобил в Пловдив и изчезна с парите. Енев се предаде на 5 юли, след като беше в неизвестност близо две седмици.

Откраднатите 1,5 млн. лева от охранителя Георги Енев не са били описани по номера и не могат да бъдат открити в търговската мрежа. Това заяви пред журналисти прокурорът по делото Делян Пинчев.

Парите са били описани само по копюри, но дори и да се открият в търговската мрежа от тях няма да се знае със сигурност, че те са идентични с откраднатите. Прокурор Пинчев каза още, че 25 000 лева са предадени в Прокуратурата от родителите на Георги Енев, но в никакъв случай не може да се твърди, че това са част от откраднатите пари. Майката и бащата са казали, че някой е оставил тези пари, но техните показания са неясни и объркани, което кара Прокуратурата да смята, че тези пари нямат връзка с действията на сина им.

Засега Енев продължава да мълчи и не дава обяснения нито къде са откраднатите пари, нито къде е бил докато е бил издирван. Търси се връзка със всеки детайл, каза рокурорът. Попитан дали ще бъде допуснатото с него да говори психолог, прокурорът каза, че Енев може да откаже да говори с психолог, тъй като до сега не желае да говори с никой. Родителите също твърдят, че синът им не е разговарял с тях. Все още се търси информация за това имал ли е банкови сметки и в кои банки Енев.

Разследващите обира на инкасов автомобил в Пловдив работят по версия обирът да е поръчан, съобщи още прокурорът по делото Делян Пинчев. На тази мисъл навежда фактът, че Енев е избягал с друго превозно средство, след като е изоставил личния си автомобил в близост до село Храбрина. Версията за съучастник обаче все още се проверява и е еднакво значима с всички останали версии, каза още прокурорът.
В петък е било установено още, че Енев е нямал право да държи ключ за касовото помещение в инкасо автомобила, каза прокурорът Пинчев, но се е установило, че въпреки това много хора във фирмата са държали такъв ключ и всички са знаели кодовете за касовото помещение. Върви активна оперативна работа в тази насока.

Засега наблюдаващият прокурор не е разпоредил да се търси връзка между предишния обира на инкасо автомобил край Ловеч. Оперативните работници не я търсят. В съдебната зала днес стана ясно, че соченият за личен автомобил на Енев е собственост на баща му и още веднъж бе потвърдено, че обирът е предварително планиран и подготвян, тъй като колата е била два дни преди самия обир – на мястото, където са прехвърлени парите, според свидетелските показания.

Адвокатът на Енев Георги Кутрянски, каза че Енев се е свързал с него по телефона с думите: „Аз съм момчето, което изчезна от Пловдив с 1,5 млн. лева”. Адвокатът твърди, че до момента подзащитният му не му е обяснил къде са парите, защо се е предал и къде се е криел до сега. Адвокатът му е обяснил правата му и го е посъветвал да върне парите, за да намали наказанието си, но не го е съветвал да мълчи. Пред журналисти Енев повтаряше на всички въпроси: „Не ми се разговаря.”, и само веднъж от устата му се изплъзнаха думите „Объркан съм”.

Последвайте канала на

10518 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
2

2012.07.25 | 09:17

21
еееееееее толкова ти стисках палци да избягаш..., жалко :)))))))))))
alex

2012.07.25 | 09:17

20
глупак за какво се предаде като ги е откраднал,заминавай и не се появявай в БГ в близките 2-3 години а после ако беше по-умен имаше оправия! А сега......... го е закъсал и то сериозно!
mitko

2012.07.09 | 20:37

2
napalno sam saglasrn s teb
vaipar31

2012.07.25 | 09:17

19
тоя е луд,не трябваше да се предава.
milen

2012.07.17 | 09:59

18
spored men tova mom4e napravi goliama gre6ka 4e se predade
TERMINATOR

2012.07.17 | 09:59

17
Това момче направи грешка. Аз ако бях щях да изчезна и до като съм жив нямаше да ми стъпи крака в тая корумпирана държава. Щях да си дръпна и семейството и всички. Най вероятно щях да бъда в латинска Америка там при амигосите. Да дойдат да ме търсят в Колумбия - там мафията управлява, и амигосите не си поплюват те директно стрелят, не признават ченгета-менгета. Бутам си парите в някоя колумбийска банка на лихва, и цял живот от лихвите щях да живея. Ама Жорка де акъл де ? Доста народ има забегнал в латинска америка след подобни банкови удари, защото там са защитени, амигосите уважават такива тарикати. Е следващия който удари банка от инкасо - дано забегне някъде на другия край на света.

2012.07.17 | 09:58

16
Бързо казвай къде са парите,идиот такъв!

2012.07.12 | 00:40

15
Абе умници, чудя ви се на вас как точно ще преведе парите си в колумбийска банка,след като го издирват за присвояване на пари. На платежното нареждане какво точно ще напише: "Откриване на депозит след кражба от инкасо автомобил..." Умници сте шапка ви свалям. Да сте чували че от една сума нагоре не я знам точно цифрата каква е, трябва да доказваш откъде са ти парите?
Кик

2012.07.10 | 14:59

14
Георги Енев- пич голям. Удара направи сам. В буркан банк под дървото след затвора чака го лайното. Лайното без което не може. И за което аз се боря тоже. АМИН.
goj

2012.07.10 | 14:59

13
ей корумпирани капути,оставете момчето на мира, мамицата ви, за убийство давате условно,а за кражба доживот а, ахх има Господ обаче и той гледа, всички вие + душите ви ще горите, има Всевишен
Don Omar

2012.07.09 | 23:52

12
Тука има нещо...може парите да са изнесени извън България. А тоя ако влезе зад решетките няма да е за дълго....

Добави коментар

Водещи новини