Проведе се заседание по делото на Сотир Цацаров срещу Кирил Петков

  • 09 ноември 2022 16:23

  • 2865
  • 3
Проведе се заседание по делото на Сотир Цацаров срещу Кирил Петков
© Булфото

Днес се състоя заседание в Софийския районен съд по гражданското дело, заведено от бившия главен прокурор и бивш председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в срещу съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически заради негово изказване в качеството му на премиер. Двамата не се явиха в съда, те бяха представлявани от адвокати. Делото продължава на 1 февруари 2023 година.

Искът на Цацаров е за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на личния и професионален авторитет, честта и достойнството, вследствие медийно изказване от 14 и 16 януари т.г. на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически относно допуска до класифицирана информация на Цацаров, когато той беше шеф на КПКОНПИ. 

Допускът беше отнет от Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Цацаров посочи тогава, че това е станало след продължителен институционален натиск, упражнен спрямо ръководството на агенцията от министър-председателя Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. На 24 февруари Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) отмени акта, с който се отнема достъпа до класифицирана информация на Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Цацаров съди Кирил Петков за 15 000 лв. заради невярно внушение

Съдът днес изслуша един свидетел, от страната на Цацаров, който разказа как бившият председател на КПКОНПИ е възприел думите на Петков, че е ненадежден и му е отнет допуска до класифицирана информация. Адвокатът му поиска от съда да бъдат призовани още двама свидетели, за да се установи достоверността на факти, изложени от Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. По време на делото се поиска и да бъде изискана папката от ДАНС за отнетия допуск до информация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2865 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.09 | 20:55

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Хари

2022.11.09 | 18:02

2
Тоя комплексиран злобар с трапчинки и изглед на добряк, трябва да бъде съден ежедневно. Лъжецът не спира и балъците го гледат влюбено. Мнооого прост народ има.
Петков трябва...

2022.11.09 | 16:41

1
още много хора трябва да осъдят Петков. Тоя плюе наред без никакви доказателства.

Добави коментар

Водещи новини