Домашен арест за мъжа, заплашвал с нож полицаи в Силистренско

  • 05 ноември 2022 17:06

  • 500
  • 1
Домашен арест за мъжа, заплашвал с нож полицаи в Силистренско
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Домашен арест е наложен от Районния съд в Силистра на обвинен в неизпълнение на полицейско разпореждане и заплашване на полицейски служители, съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд.

Досъдебното производство е образувано срещу обвиняемият И.К. от село Калипетрово, община Силистра, за това, че е извършил тежко умишлено престъпление от общ характер - заплашване с цел да принуди орган на властта - полицейски служители, да извършат или да пропуснат нещо по служба или свързано с функцията им.

На 3 ноември в село Калипетрово обвиняемият И.К., управлявайки лек автомобил, не се е подчинил на разпорежданията на полицейски служители-автоконтрольори, избягал с автомобила си, изоставил го и се прибрал в дома си. Малко след това И.К. излязъл в двора на дома си с нож в ръка, като псувал и заплашвал и отново не се подчинил на разпорежданията на полицейските служители да пусне ножа. Един от тях произвел изстрел със стоп патрон в безопасна посока. И.К. е бил задържан, но отказал изпробване с техническо средство за установяване на наличие на алкохол в кръвта, отказал е да даде кръв за изследване. След разрешение от Районен съд - Силистра И.К. е бил отведен в ЦСМП-Силистра, взет му е биологичен материал и е назначена химическа експертиза.

Преследване и стрелба в Силистра: Шофьор нападна полицейски служител с нож

По отношение на 51-годишния И.К. е била взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ за 24 часа, а в последствие - за 72 часа. Районна прокуратура - Силистра е внесла в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия И.К.

Районен съд - Силистра е оставил без уважение искането на Районна прокуратура - Силистра за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ и е взел мярка за неотклонение „домашен арест“ по отношение на обвиняемия И.К. Определението на съда подлежи на обжалване или протест пред Окръжен съд - Силистра.

В съобщението от пресслужбата на Окръжния съд в Силистра се уточнява, че към момента на разглеждане на искането за вземане на мярка за неотклонение (5 ноември) резултатите от експертизата не са били готови.

Според окръжния прокурор Ивелин Чафаланов благодарение на бързата реакция на полицейските служители не е допуснато случаят да ескалира, а след намесата на Районната прокуратура са извършени всички необходими процесуално-следствени действия. По думите на Чафаланов вниманието на прокуратурата към водачите, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества, е изострено и действията спрямо тях ще бъдат безкомпромисни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
500 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.06 | 00:44

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини