Прокуратурата пак иска задържане под стража за прокурорския син

  • 02 ноември 2022 14:58

  • 1352
  • 3
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Като наблюдаващ прокурор по досъдебното производство срещу обвиняемия Васил Михайлов от град Перник искам да Ви информирам, че Софийска районна прокуратура направи искане до Софийски районен съд мярката за неотклонение на обвиняемия Михайлов бъде изменена от „домашен арест“ в „задържане под стража“. Пред съда бяха представени всички доказателства от последните часове, вкл. информацията от Министерство на правосъдието МП и от българските медии, включваща самите изявления на обвиняемия. Това заяви Георги Иванов, наблюдаващ прокурор.

„Българската прокуратура продължава да бъде последната преграда между престъпността и българските граждани. За нас прокурорите няма значение длъжността на обвиняемия, родствените връзки или социалния му статус. Единствените важни неща за нас са законите и моралът. Всички са равни пред закона“, заяви той.

Според него в едно демократично общество е недопустимо наличието на определи лица, които се чувстват над закона и които се чувстват недосегаеми.

Прокурорският син се връща в ареста

„Искам да заявя, че първоначално на обвиняемия беше взета мярка „задържане под стража“, която пет месеца по-късно беше изменена в домашен арест по искане на защитата му. Прокуратурата взима всички необходими мерки за защита на правата и интересите на всички български граждани като всички български граждани са равни пред закона и настоящото разследване ще бъде приключено възможно най-скоро, като ще бъде изготвен и внесен в СРС обвинителен акт срещу обвиняемия Михайлов“, заяви още той и уточни, че към настоящия момент прокуратурата не е уведомена кога ще бъде разглеждана мярката.

На въпрос дали е вярно, че Михайлов е бил без електронна гривна, той заяви: „Към настоящия момент тази информация не е потвърдена с категоричност. Получили сме допълнителни справки от МП и предстоят да бъдат получени и допълнителни такива.“

„Според свидетелски наказания е установено, че е посетил веднъж питейно заведение в близост до неговия дом“, допълни още той, а също така уточни, че са изискани справки за действията на служителите, които трябвало да контролират мярката домашен арест.

 

Цветелина Кирилова
1352 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Тошо

2022.11.02 | 15:26

3
То в България и Ромите са над закона!!! Тоя откри топлата вода!!!

2022.11.02 | 15:22

2
пернишки пееерас
PaulaFox

2022.11.02 | 15:06

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини