23 г. затвор за мъжа от Цар Калоян, изнасилил и подпалил 17-годишната си братовчедка

  • 27 октомври 2022 16:05

  • 2118
  • 2
23 г. затвор за мъжа от Цар Калоян, изнасилил и подпалил 17-годишната си братовчедка
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

 

Осъдиха на 23 години затвор при първоначален строг режим рецидивиста от Цар Калоян, обвинен за изнасилване, опит за убийство и палеж, съобщи говорителят на Окръжния съд в Разград Илияна Банчева.  

Състав на Разградския окръжен съд призна за виновен и наложи едно общо наказание на 26-годишния за извършените от него на 16 ноември 2021 г. в Цар Калоян три престъпления.

Подсъдимият опитал да убие 17-годишната си братовчедка, като деянието е извършено с особена жестокост и с цел да бъде прикрито друго престъпление. Отново в условията на опасен рецидив, се съвкупил с непълнолетната, като я принудил към това със сила. Третото обвинение е за това, че е запалил къщата, в която момичето живее.

Пострадалата била намерена в изключително тежко състояние и с реална опасност за живота, като впоследствие се наложи ампутация на едната ѝ ръка. От съда припомнят, че подсъдимият два пъти е осъждан за подобни престъпления през 2016 г. и 2017 г., поради което две от обвиненията се явяват в условията на опасен рецидив.

Изнасилвачът от Цар Калоян остава зад решетките

Престъплението подсъдимият извършил на 16 ноември 2021 година. Привечер той отишъл в дома на свои роднини, където живеела пострадалата непълнолетна. Целта на посещението му първоначално била друга. Но след като имал кратък спор с братовчедка си, той я нападнал. Ударил я няколко пъти с шамари и юмруци по лицето и врата, заплашил я, че ще я убие и я изнасилил.

В опит да прикрие стореното, Н.Я. решил наистина да убие братовчедка си. Започнал да я души, докато тя изпаднала в безсъзнание, а той решил, че е мъртва. Преди да избяга подсъдимият запалил чаршафите на леглото на момичето и го оставил безпомощно.

Жертвата на 25-годишния тогава мъж била намерена от майка си малко по-късно същата вечер в тежко състояние. Момичето незабавно било отведено и настанено в болнично заведение със сериозни травми и изгаряния, в безсъзнание, като съществувала реална опасност за живота ѝ. Лечението ѝ продължило дълго, а възстановителните процедури и рехабилитация продължават и днес.

Делото се гледа от петорен съдебен състав по реда на съкратеното съдебно следствие и при закрити врата. 

Убита и напъхана в куфар. Изнасилена и запалена. Пребита. Българската жена.

За причинените неимуществени вреди подсъдимият е осъден да заплати на пострадалата сумата от 150 000 лева ведно със законната лихва до окончателното изплащане. На бащата на момичето ще заплати 14 706 лева за причинените имуществени вреди вследствие на палежа.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Варна. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2118 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.27 | 19:13

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
стестесвено

2022.10.27 | 16:53

1
ЦИГАНИН.

Добави коментар

Водещи новини