Повдигат обвинение на ключова държавна дама

  • 27 октомври 2022 15:12

  • 2794
  • 1
Повдигат обвинение на ключова държавна дама
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Изпълнителният директор на дружеството "Мини Марица-изток" Илза Чинкова днес ще бъде привлечена като обвиняема, съобщава "Блиц".

Чинкова зае поста през месец януари тази година и първоначално това трябваше да е временно. Г-жа Чинкова попада под ударите на закона във връзка с досъдебно производство, което се е водило в продължение на няколко месеца и е касаело износ на въглища от България към Сърбия.

Ще има ли обвинение за служителя на жандармерията, блъснал дете на пешеходна пътека

През юни стана ясно, че "Мини Марица изток" започва износ на лигнитни въглища за електроцентрали в Сърбия. Държавната въгледобивна компания е подписала договор сръбска компания, която ще доставя българските въглища.Тогава бе оповестено, че договорът със сръбската компания е до 30 април 2023 г., като е предвидена и клауза за удължаване. Според работещите по случая следователи в сключения договор има редица притеснителни обстоятелства, които са довели до ощетяване на предприятието.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2794 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.27 | 19:16

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини