72-часов арест за мъж, крал от частен дом при условията на опасен рецидив

  • 29 септември 2022 14:13

  • 281
  • 0
72-часов арест за мъж, крал от частен дом при условията на опасен рецидив
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Районната прокуратура в Търговище постанови задържане за срок до 72 часа на Б.А, (38 г.), който е от града. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за това, че чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот, проникнал в къща в града, откъдето отнел чужди движими вещи, за да ги присвои. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив, информират от Апелативната прокуратура във Варна. 

Досъдебното производство за кражбата е започнато на 20 септември, след сигнал от гражданка, че забелязала разбита врата на къщата на свои съседи, който живеели в чужбина, уточнява говорителят на институцията Ивана Милева.  Дошлият на място полицейски екип, извършил оглед, при който била установена липсата на множество електрически уреди от дома – хладилник, готварска печка, пералня, телевизор и друга дребна битова техника. 

Задържаха двама мъже след кражба на бижута и вещи в София

От събраните до момента доказателства по разследването е направено обосновано предположение, че Б.А. е извършител на престъплението. Той е добре известен на органите на реда и е осъждан няколко пъти за различни престъпления.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Константин Тодоров
281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини