Повдигнаха обвинение на турски гражданин, превел 37 мигранти през границата ни

  • 23 септември 2022 18:31

  • 518
  • 0
Повдигнаха обвинение на турски гражданин, превел 37 мигранти през границата ни
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа за 72 часа 31-годишен турски гражданин, превел нелегално през границата група сирийци и афганистанци, съобщава Апелативна прокуратура – Варна.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 678

Вчера сутринта в района на нос Шабла бе установен плавателен съд с дължина 7-8 метра и без отличителни знаци, движещ се на север към Румъния. След неуспешни опити на Гранична полиция да се свърже с лодката, към местонахождението ѝ е бил насочен гранично-полицейски кораб, който я е съпроводил до пристанището в Каварна. Там е арестуван 31-годишният турски гражданин.

Специализирана полицейска операция на територията на област Добрич

В претоварения плавателен съд той е превозвал 37 граждани, сред които осем жени и единадесет деца, включително бебе на няколко месеца. Те са се определили като афганистанци и сирийци. Мигрантите са били отведени за медицински прегледи в болницата в Каварна. Предстои да бъдат транспортирани и настанени в център за бежанци.

Работата по доказване и документиране на деянието на обвиняемия продължава под ръководството и надзора на Териториално отделение – Каварна към Районна прокуратура – Добрич. Спрямо него ще бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Мая Йорданова
518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини