КПКОНПИ установи конфликт на интереси за общински съветник от Велинград

  • 31 август 2022 13:29

  • 401
  • 1
КПКОНПИ установи конфликт на интереси за общински съветник от Велинград
© Novini.bg/Canva

Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси за Александър Даскалов - общински съветник от Велинград. Това съобщиха от КПКОНПИ.

Производството е започнало по сигнал за това, че Даскалов е участвал в приемането и гласуването на Решение на Общинския съвет за изменения в Общия устройствен правилник на града в полза на свързани с него лица. Решението осигурява възможност за жилищно строителство в парцели, собственост на близки на общинския съветник.

По закон, когато лице, заемащо висша публична длъжност, участва в гласуване с цел постигане на облага от материален или нематериален характер или с действия облагодетелства свързано с него лице, това съставлява конфликт на интереси.

На Александър Даскалов е наложена глоба в размер на 5000 лв. Приетото решение на КПКОНПИ не е влязло в сила, защото може да бъде обжалвано.

Европейската служба за борба с измамите иска България да върне 30 млн. евро

Последвайте канала на

Радина Лазарова
401 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2022.08.31 | 16:34

1
Нека Ковид-сатанистите да обяснят на българския народ: защо д-р Антъни Фаучи-Менгеле си подаде оставката като директор на здравната агенция на САЩ? Нали той беше откривател на ваксините-отрови...

Добави коментар

Водещи новини