Преобърнат трактор уби мъж при дърводобив край Якоруда

  • 09 август 2022 11:01

  • 622
  • 1
Преобърнат трактор уби мъж при дърводобив край Якоруда
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Окръжна прокуратура-Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 123, ал. 1 от НК - причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

Към момента е известно, че около 16 ч. на 4 август 2022 г., в местността "Стофричино" в района на Якоруда е бил извършван добив на дървесина в гора - частна собственост. 32-годишен мъж издърпвал големи трупи с трактор "ТАФ". При извършване на пореден курс, внезапно тракторът се наклонил и се преобърнал в дере. При инцидента мъжът паднал от кабината и бил затиснат от предната лява гума на трактора. В последствие той починал от получените травми, съобщиха от държавното обвинение.

Трактор уби мъж

Действията по досъдебното производство са започнали с оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели. Изискана е информация от контролните институции и търговското дружество, извършвало добив на дървесина. Разследването продължава.

Последвайте канала на

Калина Христова
622 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
фен

2022.08.09 | 11:57

1
-" Не закачайте гората, зло ще ви стигне "!

Добави коментар

Водещи новини