И прокуратурата нищи имало ли е полицейско насилие в районното в Козлодуй

  • 08 август 2022 21:50

  • 806
  • 0
И прокуратурата нищи имало ли е полицейско насилие в районното в Козлодуй
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй, се самосезира по информация в медии, касаеща пострадал 22-годишен мъж. Твърди се, че той бил подложен на полицейско насилие през нощта на 05.08.2022 г. в центъра на Козлодуй.

Наблюдаващият прокурор е образувал преписка за изясняване в пълнота на факти и обстоятелства, свързани с инцидента и е възложил на ОД на МВР - Враца извършване на проверка. Предстои снемане на сведения от присъствали на местопроизшествието и от полицейските служители. Следва да се изискат и да се приобщят документи, в т.ч. медицински, както и да се установи наличието и продължителността на твърдените действия по упражнена физическа сила и помощни средства.

Полицията във Враца проверява сигнала за полицейско насилие в Козлодуй

Междувременно прокуратурата е уведомена за образувано в РУ на МВР - Козлодуй досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК. Посочва се, че около 2.20 часа на 06.08.2022 г. Л.К. (на 22 години) противозаконно пречел на орган на властта да изпълни задълженията си.

Пред заведение на ул. „Христо Ботев“ в Козлодуй той отказал да предостави документ за самоличност, да му бъде извършена проверка и направил неколкократни опити да напусне мястото.

Работа по прокурорската преписка и досъдебното производство продължава.

Росица Валентинова
806 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини