Приближеният на Златко Баретата - Рашо, се предаде

  • 27 юни 2012 17:35

  • 4645
  • 0
Приближеният на Златко Баретата - Рашо, се предаде
©

Издирваният близо две години и половина Мартин Станков-Рашо, който е приближен на Златомир Иванов-Баретата, се е предал в специализираната прокуратура.

Той е вторият близък човек на Баретата, който доброволно се предава, а преди него това направи Антон Савов-Мамата.


С решение на Върховния касационен съд от 11 юни тази година Рашо е осъден на 5 години лишаване от свобода заради разпространение на наркотици.

Вчера обаче му е било повдигнато друго обвинение за ръководене на организирана престъпна група. От прокуратурата разясниха, че след ареста на Баретата през февруари 2009 г. Рашо взел бизнеса му с дрога. Вчера той се е явил с брат си, който е адвокат Юлиян Станков, и вече е в Софийския централен затвор, където трябва да излежи петгодишната си присъда.

През февруари Софийският градски съд осъди Баретата на 8 години затвор за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици. Според обвинението след ареста на Баретата бизнесът му с дрога са поели Станков и Антон Савов-Мамата. Срещу Мамата тече дело в СГС по същото обвинение. Той беше издирван близо две години, след което се предаде сам през февруари миналата година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4645 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини