Съдът в Плевен остави за постоянно в ареста жената, шофирала с 3,77 промила

  • 13 юли 2022 12:49

  • 542
  • 0
Съдът в Плевен остави за постоянно в ареста жената, шофирала с 3,77 промила
© Novini.bg/ Canva

Окръжният съд в Плевен наложи днес най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", на жената, която шофира пияна и блъсна патрулен автомобил. Това се посочва в съобщение от пресцентъра на Съдебната палата в Плевен.

Както БТА съобщи, 28-годишната Г.Н. е привлечена като обвиняема за това, че на 11 юли в плевенския квартал "Сторгозия" е шофирала открадната кола, неправоспособна и с 3,77 промила алкохол, като е блъснала две паркирани коли, както и полицейския автомобил, с който униформените са се опитали да я спрат. 

В мотивите си съдът е отбелязал, че съгласно закона, при определяне на мярката за неотклонение приоритет имат степента на обществена опасност на извършените престъпления и доказателствата срещу обвиняемата. В разглеждания случай престъпленията, за които жената е привлечена под отговорност, са с висока степен на обществена опасност, съчетана с реалната опасност от укриване или извършване на други престъпления, се посочва в прессъобщението на Плевенския съд. Г.Н. е многократно наказвана за груби нарушения на Закона за движение по пътищата, за което са й налагани наказания. 

Определението на съда в Плевен не е окончателно. То може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативния съд във  Велико Търново в тридневен срок, считано от днес.

Плевенчанката, шофирала крадена кола с 3.77 промила, е била осъждана и преди

Последвайте канала на

Радина Лазарова
542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини