Вкарват в затвора мъж, нарушил повторно заповед за защита от домашно насилие

  • 11 юли 2022 17:05

  • 830
  • 0
Вкарват в затвора мъж, нарушил повторно заповед за защита от домашно насилие
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

По обвинение на Районната прокуратура в Шумен, мъж, нарушил нееднократно заповед за защита от домашно насилие, издадена от Районния съд в града през 2021 г., бе осъден ефективно с „лишаване от свобода“ за срок от девет месеца, като на подсъдимия се определя първоначален „общ режим“ за изтърпяване на наказанието. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

По данни на съдебната институция, О.О. бил привлечен към наказателна отговорност за това, че на 27 юни 2022 г., около 12:00 часа, в село Боян, област Шумен, в нарушение на заповед за защита от домашно насилие, не изпълнил задължението си да не се доближава до майка си, както и обитаваното от нея жилище, и отишъл до дома ѝ. Там мъжът блъскал по вратата, крещял и заплашвал своята роднина. След пристигане на полицейски служители на място, той бил задържан. Повдигнато му било обвинение за престъпление по чл. 296, ал. 4, във връзка с ал. 1, предл. 2 от НК. Това обаче не било първото подобно нарушение на съдебното разпореждане. През май 2022 г. той бил осъден за същото деяние, но въпреки това отново нарушил заповедта. 

Арестуваха украинец за домашно насилие - душил бившата си

С постановление на наблюдаващ прокурор, 55-годишният мъж бил задържан за срок до 72 часа. В рамките на срока на задържането му мъжът бил осъден и приведен на място за лишаване от свобода, където ще търпи присъдата си. 

Одобреното от Шуменския районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
830 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини